ASELSAN'ın aklı "havada"

ASELSAN'ın yeni projesi


ASELSAN, Londra'daki DSEI 2023 fuarında KORKUT Hava Savunma Sistemi'ni ilk defa yurt dışında sergiledi. Türk savunma sanayisinin lider şirketlerinden ASELSAN, Londra'da düzenlenen dünyanın önde gelen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı'na (DSEI 2023) katıldı.
Londra
Londra
ASELSAN fuarda hava savunma, haberleşme, güvenlik sistemleri, elektronik harp ve elektro optik çözümlerinin yer aldığı geniş bir sistem çeşitliliğini sergiledi. ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, fuarda sergilenen ürünler ve Avrupa pazarına yönelik hedeflerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

DSEI'nin dünyanın önde gelen, bütün profesyonellerin buluştuğu sayılı fuarlar arasında yer aldığını belirten Akyol, uluslararası şirket olarak ASELSAN'ın iddialı ürünlerle fuarda boy göstermesinin Türkiye açısından önemli bir kazanım sağladığını ifade etti.

Dünyanın her yerinde, bu fuarda da öne çıkmış durumda. Önemi giderek artan bir yetenek. Kendi silahlı kuvvetlerimiz için geliştirdiğimiz KORKUT Hava Savunma Sistemi'ni ilk defa uluslararası arenada, burada sergiliyoruz. KORKUT ile beraber HİSAR'larımız, SİPER'lerimiz, bunları tamamlayan anti-dron sistemlerimiz var. Bunun hepsini de bir aile olarak GÖKKUBBE'de ortaya koyduk. Burada onun da konseptini gösteriyoruz. Dolayısıyla hava savunmayı öne çıkardık. İlk defa KORKUT'u buraya, uluslararası arenaya getirdik. Türkiye, hava savunma sistemlerinde milli ürünlerini envantere bir taraftan koyarken bir taraftan da uluslararası, dost ve müttefik ülkelerle bunların ihracatını konuşuyor, imzalıyor, ilerliyor. Artık önümüzdeki günlerde hava savunma alanında ihracata Türkiye olarak şahitlik edeceğiz.
kaynak: aa

1 Yorumlar

  1. KORKUT ile beraber HİSAR'larımız, SİPER'lerimiz, bunları tamamlayan anti-dron sistemlerimiz var.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski