HÜRKUŞ yeni milli silahıyla buluşuyor

Hafif taarruz ve silahlı keşif uçağı HÜRKUŞ-C, yeni milli silahına kavuşmak için gün sayıyor.

Türkiye'nin önde gelen silah üreticilerinden SARSILMAZ Silah Sanayi, Anadolu Ajansının 8. kez global iletişim ortağı olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Ankara'da bir dizi ürün ve çözümünü tanıttı.
Hürkuş - Milli - Silah
Hürkuş - Milli - Silah
Festivalde, SARSILMAZ-Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) ortaklığı ile kurulan TRMEKATRONİK tarafından geliştirilen ve HÜRKUŞ-C uçaklarına entegre edilecek 12,7 milimetre ağır makineli tüfek de sergilendi.

SARSILMAZ Genel Müdür Yardımcısı ve TRMEKATRONİK Yönetim Kurulu Üyesi Öner Özyılmaz, AA muhabirine, HÜRKUŞ'un C versiyonunun silahlandırılması projesinde TUSAŞ'ın kanat altına bir pod ihtiyacı tanımladığını söyledi.

TRMEKATRONİK olarak SARSILMAZ'ın 12,7 milimetre değiştirilebilir namlulu kara platformu silahının, sabit namlulu, iç parçaları hafifletilmiş, dakikada 1100 mermi atabilen hava türevini oluşturarak pod içerisine gömdüklerini ifade eden Özyılmaz, ortaya boş kovanı, mayonu toplayan, atacağı mühimmatı kendi içinde taşıyan bir pod çıktığını belirtti.
kaynak:aa

1 Yorumlar

  1. Türkiye'nin önde gelen silah üreticilerinden SARSILMAZ Silah Sanayi, Anadolu Ajansının 8. kez global iletişim ortağı olduğu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde Etimesgut Havaalanı'nda düzenlenen TEKNOFEST Ankara'da bir dizi ürün ve çözümünü tanıttı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski