İnternet Hız Testi Ne Olmalı?

Telkotürk Hız Testi

Sürekli olarak internet hızının düşük olmasından yakınıyoruz çoğumuz öyle değil mi? Bir film izlerken en heyecanlı sahnede internet donar, ya da acil bir video indirmeniz gerekirken saatlerce beklemek zorunda kalabiliyoruz. İşte Telkotürk bu sorunun çözümünü kesin olarak bulmuş, müşterilerine bu konuda kesintisiz internet hizmetini sağlamayı başarmıştır.

İnternet Hız Testi Ne Olmalı - Telkotürk
İnternet Hız Testi Ne Olmalı - Telkotürk
İdeal internet hız testi ne olmalı? sorusunun cevabını Telkotürk uzmanlarından dinleyelim. İnternetin hızlı olması sorunu son zamanlarda sıkça dillendirilmeye başladı. Yetersiz alt yapı, eksik kurulum ve diğer teknik sorunlardan kaynaklı birçok neden sayılabilir. Aynı anda birçok kişinin bağlantı yapması sonucu yaşanan hız sorunu en çok dille getirilen şikayetlerin başında gelmektedir. Peki hızı düşmeden aynı anda birçok kişinin bağlantı yapmasına yönelik bir çözüm yok mudur? Telkotürk varsa her türlü problemin çözümü vardır. İnternet kullanıcılarının doğru yerden hizmet almaları ve teknik kapasitesi yüksek internet sağlayıcılarını tercih etmeleri gerekiyor.
Telkotürk Hız Testi - Telkotürk
Telkotürk Hız Testi - Telkotürk

İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır?

Telkotürk web sitesine giriş yaptıktan sonra (https://www.telkoturk.net/hiz-testi/) linkine tıklayarak internetinizin hız testini yapabilirsiniz. Çıkan sonuçları yorumlamakta zorluk yaşıyorsanız teknik ekibimizden destek alabilirsiniz. Test sonuçlarında çıkan istatistiklerin hangi aralıklarda olması gerektiği, eğer internetinizin hızı düşük ise yapılması gerekenler konusunda uzmanlarımızdan ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz. Cihazlar (telefonlar, tabletler, PC’ler vb.) çok farklı Wi-Fi ve hücresel radyo özelliklerine sahip olabilir. Bu, aynı sağlayıcıyı kullansanız dahi bir cihazda bir farklı sonuç ve diğerinde farklı bir sonuç alabileceğiniz anlamına gelir. Bazı cihazlar internet servisinizin tam hızını ölçemeyebilir. Wi-Fi yönlendiricinizin hizmetinizin tam hızını desteklememesi de mümkündür.

İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır - Telkotürk
İnternet Hız Testi Nasıl Yapılır - Telkotürk

İnternet Hız Testi Ölçme

Çıkan sonuçları nasıl anlamalıyız? Burada Telkotürk web sitesinde yer alan uzman görüşlerini aynen aktarıyoruz: Hız testi sunucularımız farklı performans gösterebilir. Genel olarak, size daha yakın sunuculardan daha yüksek hızlar almanız olası bir sonuçtur. Hızınızın en eksiksiz resmini elde etmek için çeşitli test sunucularında test yapmanızı öneririz.

İnternet Hız Testi Ölçme - Telkotürk
İnternet Hız Testi Ölçme - Telkotürk
Tarayıcıların (Chrome, Firefox, Edge, Safari vb.) farklı yetenekleri vardır ve özellikle yüksek hızlı bağlantılarda farklı sonuçlar verebilirler. Dolayısıyla doğru değerlendirme için yapmanız gereken en sağlıklı şey uzman görüşlerine başvurmanızdır.  Eğer yaptığınız hız testi mobil/bilgisayar için farklı çıkıyorsa şunları yapabilirsiniz:

Aynı bağlantıyı test etme. Bir cihaz Wi-Fi üzerindeyken diğeri değilse, farklı bağlantıların hızlarını test ediyorsunuz demektir. Ayrıca, cihazlar arasında Wi-Fi ve hücresel radyo kalitesinde büyük farklılıklar olduğunu unutmayın. Bu varyasyonlar, bir cihazın başka bir cihaz veya bilgisayardan daha yavaş test sonuçları vermesine neden olabilir.

Telkotürk İnternet Hız Testi İletişim

İnternetiniz ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Telkotürk ile iletişime geçebilirsiniz. Uzman görüşleri doğrultusunda daha sağlıklı internet kullanma fırsatını kaçırmayınız.

Adres:

Şerifali Mah. Turgut Özal Bulv. Quant Plaza No:154/15 Ümraniye/İSTANBUL

Telefon:

0800 216 00 07

3 Yorumlar

  1. İnternet kullanıcılarının doğru yerden hizmet almaları ve teknik kapasitesi yüksek internet sağlayıcılarını tercih etmeleri gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Bazı cihazlar internet servisinizin tam hızını ölçemeyebilir. Wi-Fi yönlendiricinizin hizmetinizin tam hızını desteklememesi de mümkündür.

    YanıtlaSil
  3. Aynı bağlantıyı test etme. Bir cihaz Wi-Fi üzerindeyken diğeri değilse, farklı bağlantıların hızlarını test ediyorsunuz demektir.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski